Over ons

Jansen Foodservice en Dijkgraaf Reinders zijn leveranciers van food, non-food en AGF-producten aan de horeca. Als echte familiebedrijven kennen beide bezorgende horecagroothandels een werkomgeving met een informele werksfeer. Met de overname van Dijkgraaf Reinders in 2021 werd het mogelijk om klanten vanuit drie vestigingen – Doetinchem, Lochem en Apeldoorn – elke dag efficiënt, snel en volledig te bevoorraden.

Historie

Van melkhandel tot Horecagroothandel

Overgroot opa Jansen had voor de oorlog een gemengd boerenbedrijf, van bouwland tot grasland en van kippen tot koeien, alles was aanwezig. Rond 1928 begon hij met het leveren van zijn eigen boerenmelk aan de inwoners van Hummelo en Keppel. Overgrootvader reed met paard en wagen door het hele dorp, later in de oorlog nam zijn zoon Anton Jansen het over. En direct na de oorlog werd er iemand ingehuurd om de leveringen te doen.

 

In 1957 nam Wim Jansen, de zoon van Anton, de melkveehouder over. Hij kwam elke dag voor achten bij zijn klanten om verse gekoelde producten te bezorgen; 10 liter slagroom, boter, etc.

 

In de jaren 60 betrok Aviko (Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken) de voormalige boterfabriek van Hoog Keppel. Tijdens het bezorgen van melk kwam Wim in contact met de toenmalige directeur van Aviko, de heer Dolfing. Hij gaf Wim de kans om kisten frites te distribueren in de regio Achterhoek. De melkhandel werd overgedaan aan de heer Henk Rexwinkel, ook woonachtig in Hummelo, en Wim ging zelf Aviko frites leveren.

 

In de loop der jaren werd het assortiment uitgebreid met snacks en andere horecaproducten. Onder de naam Jansen Horeca Service groeide het bedrijf uit tot een volwaardige horecagrossier. Aangezien de toenemende werkzaamheden vanuit de privéwoning plaatsvonden waren er diverse verbouwingen nodig. In 1985 was het echter niet meer mogelijk om vanuit de woning te opereren en werd er gezocht naar een passende bedrijfsruimte met een goede bereikbaarheid. En zo verhuisden ze naar de Havenstraat in Doetinchem.

 

Van Horecaservice naar Foodservice

In 1985 begon zoon Gerrit vader Wim te helpen. Eerst als chauffeur en daarna onder andere met voorraadbeheer en in de logistiek. In 1998 werden de eerste stappen gezet om het bedrijf over te nemen, wat ertoe leidde dat Gerrit in 2004 het hele bedrijf overnam. Er werkten toen 14 mensen in het bedrijf.

 

De groei van het bedrijf zette gestaag door. Begin 2006 werd Ebbers Bedrijvenservice overgenomen. En later dat jaar volgde een fusie met de Doetinchemse horecagroothandel Ubbink-Sesink. In de jaren na de overnames zette de snelle groei door, waardoor nieuwe huisvesting noodzakelijk werd. In 2011 deed zich de mogelijkheid voor om Kranen Horeca in Lochem over te nemen. Zo ontstond in 2012 Jansen Foodservice Doetinchem en Lochem.

 

In 2021, na het heftige coronaseizoen, deed zich een nieuwe kans voor. Dijkgraaf Reinders werd overgenomen: een horecagroothandel met een eigen AGF-productie. Door deze overname telt de gehele organisatie nu ruim 130 medewerkers verdeeld over drie vestigingen: Doetinchem, Lochem en Apeldoorn.

 

Jansen Foodservice en Dijkgraaf Reinders staan voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Wij bezorgen met veel plezier aan vele klanten in de hele Achterhoek en daarbuiten. Het bedrijf werkt continue aan het verbeteren van de service en de dienstverlening: wij staan voor iedereen klaar!