Over ons

Jansen Foodservice is een bezorgende horeca groothandel en kent als familiebedrijf een werkomgeving met een informele werksfeer. Recent is Dijkgraaf Reinders in Apeldoorn overgenomen waardoor we nu vanuit drie vestigingen (Doetinchem, Lochem en Apeldoorn) al onze klanten in Oost-Nederland efficiënt, snel en correct bedienen.

Historie

Van melkhandel tot Horecagroothandel

 

Overgroot opa Jansen had voor de oorlog een gemengd boerenbedrijf, van bouwland tot grasland en van kippen tot koeien, alles was aanwezig. Omstreeks 1928 ging hij vanuit het bedrijf zijn eigen boerenmelk aan de inwoners van Hummelo en Keppel bezorgen. Met paard en wagen ging overgroot opa het hele dorp door, later in de oorlog nam de zoon, Anton Jansen, het over en na de oorlog werd er iemand in dienst genomen om de bezorging te doen.

 

In 1957 nam diens zoon, Wim Jansen, de melkhandel over. Hij kwam iedere dag voor acht uur bij z'n klanten de verse gekoelde producten bezorgen; 10liter slagroom, boter en wat er die dag verder nog besteld was. Het kwam nog wel eens voor dat hij in de ochtend rond elf uur nog even langs een klant ging om een bak koffie te drinken, dat was altijd erg gezellig.

 

In de zestiger jaren kwam Aviko (Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken) in de voormalige boterfabriek van Hoog Keppel. Tijdens het bezorgen van melk kwam Wim in contact met de heer Dolfing, hij was destijds de directeur van Aviko en hij gaven hem de kans om kisten frites te distribueren in de regio Achterhoek. Zodoende werd de melkhandel overgedaan aan de heer Henk Rexwinkel, tevens woonachtig in Hummelo en Wim ging zelf Aviko frites bezorgen.

 

Wat ik nog goed weet is dat de Gouden Karper hun eigen frites had, die werden gemaakt door middel van een rooster boven de frituurpan, hierop ging dan een aardappel en met een stamper drukten ze deze door het rooster en vielen de frites in de frituurpan. Het nadeel hiervan was dat je ze twee keer af moest bakken en door het wisselende suikergehalte had je de ene keer bruinere frites dan de andere.

 

In de loop der jaren werd het assortiment uitgebreid met snacks en andere horecaproducten en groeide het bedrijf uit naar een volwaardige horecagrossier genaamd Jansen Horeca Service. Aangezien de werkzaamheden vanuit de privéwoning gebeurde was er voor deze uitbreiding diverse verbouwingen nodig aan de privéwoning. In 1985 was het niet meer mogelijk om alles vanuit de privéwoning te verzorgen en werd er gezocht naar een passende bedrijfsruimte met een goede bereikbaarheid. Deze werd gevonden aan de Havenstraat in Doetinchem.

 

Van Horecaservice naar Foodservice

 

In 1985 begon zoon Gerrit vader Wim te helpen. In eerste instantie als chauffeur en later met zaken zoals voorraadbeheer en logistiek. In 1998 werd de eerste stap gezet met betrekking tot een overname. Uiteindelijk werden in 2004 de laatste aandelen door Gerrit van zijn vader overgenomen. Het bedrijf telde toen 14 werknemers.

 

De groei van het bedrijf ging gestaagd en in het jaar 2006 werd Ebbers Bedrijvenservice overgenomen. En later dat jaar volgde horecagroothandel Ubbink-Sesink te Doetinchem. In de jaren na de overnames zette de groei sterk door waardoor er op zoek gegaan moest naar nieuwe huisvesting. In 2011 deed er zich de kans voor om Kranen Horeca in Lochem over te nemen. Met als gevolg dat er in 2012 Jansen Foodservice Doetinchem en Lochem ontstond.

 

In 2021, na een intense coronaperiode, deed zich een nieuwe kans voor. Dijkgraaf Reinders werd overgenomen. Dijkgraaf Reinders is een horecagroothandel en heeft daarnaast nog een eigen productie in aardappel, groente en fruit. Door deze overname bestaat de organisatie nu uit drie vestigingen in Doetinchem, Lochem en Apeldoorn met in totaal ongeveer 130 werknemers.

 

Jansen Foodservice staat voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. We leveren nog steeds met veel plezier aan uiteenlopende klanten in de gehele Achterhoek en daarbuiten. Het bedrijf werkt continue aan het verbeteren van de service en de dienstverlening. Wij staan voor iedereen klaar!